UA-5996685-4

Met een score van 77.40 is Johan Friso afgelopen zaterdag Nederlands Kampioen geworden tijdens de Drumcorps Nederland Finals. De laatste keer dat dit lukte was 2010.

Het leek een regenachtige dag te worden, maar wonder boven wonder wist het jeugdkorps de regen te ontlopen. De warming ups gingen zoals het moest. Strak en geconcentreerd. Johan Friso was dit jaar nog ongeslagen, maar zou dit nu ook zo zijn? De show had niet beter kunnen gaan. Johan Friso zette een geweldige show neer, net zoals de rest van de jeugdklasse, waar het niveau elk jaar hoger lijkt te worden. Bravo voor alle kinderen! Johan Friso won de captions: High Percusison, High Visual, High Effect & High Front Ensemble.

Bij een kampioen hoort ook een kampioenshow. Rond 18:00 mochten de kinderen de show nogmaals laten zien als opening van het avondprogramma.

In dit avondprogramma, mocht ook Juliana het prachtige verhaal van Romeo & Juliet weer vertellen. De show is ongelooflijk veel gegroeid. Met maar liefst een stijging van 11 punten ten opzichte van het vorige contest, behaalde Juliana een tweede plek met 79.00 punten waardoor het gat met collega én Nederlands Kampioen Jubal uit Dordrecht, steeds kleiner wordt.

Deze zaterdag zullen beide korpsen trainen. Juliana is ’s avonds te zien op Taptoe Axel. Volgende week sluiten beide korpsen het competitieseizoen af met de deelname aan de European Music Games in Kerkrade. Wij zijn er klaar voor! Jullie ook?