UA-5996685-4

Ook dit seizoen is het Music Kids Project weer van start bij de Juliana Korpsen.

Music Kids is een project van de Juliana korpsen waarin kinderen een jaar lang gratis muzieklessen krijgen van ervaren muzikanten.  Music Kids gaat in 2013 van start in een compleet  nieuw jasje.
Daar waar de kinderen in voorgaande jaren eerst theorie-lessen kregen en daarna  pas voor een instrument kozen, mogen de kinderen nu  gelijk beginnen met lessen op een instrument.
De theorielessen zitten in de muziek- lessen verweven, zodat de stof alsnog behandeld wordt.

Wanneer start Music Kids?
De lessen starten in de week van 1 oktober 2013.
Op donderdag 26 september is er om 18:30 uur een informatie avond in het clubgebouw van Juliana.
Het adres is: Molen De Hoop, Vlissings Bolwerk 2, Middelburg (bij Albert Heijn).

Voor wie is Music Kids bedoeld?
De minimum leeftijd  die we hanteren voor de leerlingen is 7 jaar

Music  Kids groepen

De groepen waar uit gekozen kan wor
en zijn: Guard (dans/vlag), percussion (drummen) of brass (koperblazen).

Guard
De leerlingen van de guard krijgen dit jaar afwisselend  maandag- en donderdagavond les.
Dit zal zijn van 18.30  uur tot 19:15 uur. Bij de guard ligt de nadruk op dans/beweging  en het leren hanteren van de  vlag. 

Percussion
De leerlingen van de percussion krijgen dit jaar les op maandagavond van 18.30 uur tot 19.30 uur. In deze lestijd leren de kinderen de basis van het trommelen.
Dit leren ze op een snaredrum. Daarnaast krijgen ze ook theorieles en leren ze noten lezen. Binnen Johan Friso zijn er twee richtingen in het slagwerk: fieldpercussion en pit.
Het fieldpercussion is alleen gericht op ritmisch percussie, de pit bestaat uit zowel ritmisch als melodisch slagwerk.

Brass
De leerlingen van de brass repeteren dit jaar op dinsdagavond van 18.30 uur tot 19.00  uur.  Bij de brass leren de leerlingen koperblazen op een trompet, bariton of bugel.
In deze lessen wordt de basis van het koperblazen aangeleerd, krijgen de kinderen theorielessen en leren ze noten lezen.

Verdere info over Music Kids
Heeft uw zoon of dochter interesse, maar weet hij of zij nog niet precies wat ze moeten kiezen? Kom gerust  eens op onze repetities  kijken!  We repeteren tot oktober nog iedere woensdag- en vrijdagavond van 18.30 uur tot 20.00 uur.
De locatie is het PA-veld. Dit is het veld naast  het voormalige  Lété, tegenover  de brandweer-kazerne tussen Vlissingen en Middelburg.

Voor vragen en/of aanmeldingen, neemt u contact op met Desy Joosse via de mail: musickids@juliana.org, of via de telefoon: 06 – 51 87 42 40