UA-5996685-4

Vanaf begin mei zullen Juliana Drum and Bugle Corps en Junior Drumcorps Johan Friso een nieuw onderkomen hebben om te trainen.

Samen met de gemeente Middelburg zijn we jaren op zoek geweest naar een nieuwe accommodatie binnen de gemeentegrenzen. Helaas bleek dit, met name vanwege geluidsoverlast, niet mogelijk. Samen met de gemeente werd er gekeken naar een mogelijkheid buiten de gemeente.

Na veel zoeken kwam de vereniging in contact met Zeeland Seaports N.V., het havenbedrijf van Zeeland. Zeeland Seaports is eigenaar van een sportveld in het havengebied van Vlissingen-Oost. Na een aantal goede gesprekken is afgelopen maandag de gebruikersovereenkomst getekend.

In het kantoor van het Havenbedrijf hebben Hiels Oving (voorzitter Juliana), Arjan Moerkerken (penningmeester Juliana), Jan Lagasse (directeur Zeeland Seaports) en Leo Lagendijk (Commercieel Manager Zeeland Seaports) een handtekening gezet onder de overeenkomst.

De werkzaamheden aan het veld zijn inmiddels begonnen. Traas en Ovaa begint deze maand met het aanleggen van het nieuwe natuurgrasveld. Afgelopen zaterdag is er begonnen met het opknappen van het gebouw naast het veld. Hierin zullen de instrumenten worden opgeslagen. Ook zal er een pad worden aangelegd naar het gebouw. Het opslaggebouw mogen de Juliana Korpsen uit Middelburg dankzij de bereidwilligheid van de Mission to Seafarers gebruiken.

De Juliana Korpsen zijn de Gemeente Middelburg, Zeeland Seaports N.V. en Mission to Seafarers erg dankbaar voor deze mogelijkheid en de samenwerking.