Johan Friso is met zijn allereerste indoor-show tweede geworden in Wijchen. Hoewel het voor leden en staff soms nog wat onwennig was, hadden de leden een superleuke dag.

Op de heenweg knallen de nodige meezingers al door de speakers. Van spanning kan bij de leden nog niet echt gesproken worden. Zo heeft Danique (guard) juist heel erg veel zin in deze dag: “Het leukste aan zo’n dag is de gezelligheid in de bus en het optreden”, zegt ze. Ook voor haar wordt dit het allereerste optreden op de vloer. “Op het veld is alles uitgelijnd, in de zaal niet. Het is dus best wel lastig om te zien waar je loopt en dat was best even wennen.”

Merel (hornline) is wat zenuwachtiger. Hoewel ze zelf een solo heeft, is dat niet hetgeen waarvoor ze zenuwachtig is. “Ik ben vooral zenuwachtig of we het qua tijd wel gaan redden”, zegt ze. Voor een indoor-show krijgt het korps negen minuten in totaal en moet de show vier minuten duren. “De solo moet ik gewoon spelen als altijd en dan komt het zeker goed. Ik heb er erg veel zin in.”

Na een warming-up waarin iedere sectie alles nog even snel heeft doorgelopen is het zover: showtime! Niet alleen spannend voor de leden, maar zeker ook voor de staff. Het is de eerste keer dat de vloer neergelegd moet worden. Als dat is gebeurd, rennen de leden van Johan Friso de vloer op en gaan ze liggen. Na wat technische problemen kan de show beginnen.

Het begin is wat onzeker en timide, maar toch voelt het even alsof je wakker wordt in een wereld vol sneeuw. De solo’s gaan goed en de emoties komen over. Johan Friso wordt tweede achter Jong Beatrix.

  1. Jong Beatrix 69.000 punten
  2. Johan Friso 64.850 punten

De staff krijgt genoeg aanknopingspunten om aan verder te werken. De kop is er in ieder geval af. Na een welverdiend bezoek aan de McDonald’s rijdt de bus weer richting Middelburg, waar ook op de terugweg luidkeels met de nummers die uit de box wordt meegezongen. Nu weer trainen voor de volgende contest. Op naar Almere!